U bent hier

Welke factor voorspelt best dat je een vroege dood zal sterven?

 

 

06 jun 2012

Wat is de betrouwbaarste factor die aangeeft dat je een vroege dood zal sterven? In hun boek The Longevity Project: Surprising Discoveries for Health and Long Life from the Landmark Eight-Decade Study schrijven auteurs Howard Friedman en Leslie Martin daarover het volgende:

We waren verwonderd toen we vaststelden dat het overlijden van een van de ouders tijdens de kinderjaren uiteraard voor een moelijke periode zorgde, maar dat dit geen meetbaar impact had op de overlijdenskans van het kind in kwestie. De kinderen pasten zich aan en gingen verder met hun leven.

Doch daar hield het goede nieuws op. Wie denkt dat je beter een ouder kwijtspeelt door een scheiding dan door een overlijden, komt bedrogen uit. De gevolgen van een scheiding op de gezondheid is op lange termijn vaak verwoestend - het bleek een riskante omstandigheid die de uitgestippelde paden van jonge mensen vaak volledig omgooit.

Kinderen uit gescheiden gezinnen sterven gemiddeld tot vijf jaar eerder dan kinderen uit gezinnen waar de ouders samen blijven. Een scheiding en niet het overlijden van een van de ouders vormt het grootste risico. Sterker nog, een scheiding van de ouders tijdens de kindertijd bleek de betrouwbaarste voorspellende factor inzake een vroege dood.

bron http://www.express.be/joker/nl/platdujour/welke-factor-voorspelt-best-da...