Didier Jambart (52) uit Nantes kreeg in 2003 Requip voorgeschreven. Een middel dat ook in België op de markt is om de symptomen van parkinson aan te pakken. Amper twee jaar later was de brave huisvader uit Nantes – een voormalig bankdirecteur en vader van twee kinderen – veranderd in een gok- en seksverslaafde, die zelfs het speelgoed van zijn kinderen verkocht om aan geld te komen. In totaal vergokte hij zo 82.000 euro. Hij werd ook hyperseksueel en plaatste exhibitionistische foto's van zichzelf op het internet, op zoek naar seksdates met mannen. Op een van die afspraakjes werd hij verkracht.

In 2005 stopte hij met het nemen van Requip, nadat hij op een website was gestoten die de drug linkte aan verslavingen als de zijne. De verslavingen stopten. Volgens zijn advocaten wist het bedrijf al jaren dat het medicijn bij een klein aantal gebruikers deze effecten kon hebben, maar staat de waarschuwing pas sinds 2006 op de bijsluiter.

In eerste aanleg werd GSK veroordeeld tot het betalen van 117.000 euro. De farmagigant ging in beroep, maar is nu veroordeeld tot een nog grotere schadevergoeding van 197.000 euro. Na de uitspraak barstte