U bent hier

Spermadonor moet onderhoudsbijdrage voor kind betalen

Een spermadonor in het Amerikaanse stadje Topeka moet onderhoudsgeld betalen. Een rechter heeft namelijk besloten dat hij onderhoudsgeld moet betalen voor het 3-jarige meisje dat bij een lesbisch stel is verwekt met zijn sperma. U zult begrijpen: zaaddonor William Marotta is pislink en voelt zich genaaid. Dat meldt The Washington Post.

De man reageerde vier jaar geleden op een online advertentie van Angela Bauer en Jennifer Schreiner, die zochten naar een zaaddonor. William was niet de moeilijkste en liet onder bepaalde voorwaarden zijn zaad achter. Dom, want zonder tussenkomst van een arts kon William gewoon verantwoordelijk worden gehouden voor zijn dochter.

Dokken
Zo geschiedde. Angela en Jennifer gingen vorig jaar uit elkaar, waarop Schreiner beroep moest doen op de bijstand. Het Amerikaanse Department of Children & Families stelde echter dat de vader nog gewoon geld kon ophoesten voor zijn kind en klopte bij Marotta aan.

Zoals het er nu naar uitziet moet de spermadonor minimaal 6.000 dollar dokken en daarnaast maandelijks een vast bedrag naar de rekening van Jennifer Schreiner overmaken