U bent hier

Oproep voor reactie was geen schreeuw in de woestijn

"Aarzel niet, alle tips en info zijn welkom !!" van onze vorige oproep -http://www.vaderinstituut.be/jaar-cel-voor-niet-meegeven-van-zoon-aan-ex - is niet onbeantwoord gebleven.  Wij zijn als Vaderinstituut blij met volgende reactie:

 

 

Mannen en gelijkheid

Om bovenstaand document te downloaden: http://www.vaderinstituut.be/doc/pdf/070307_Mannen_en_gelijkheid.pdf

Beste,

Ik was aangenaam verrast met de ontdekking van jullie organisatie. Eindelijk een initiatief dat een gevoelig en miskend probleem in onze samenleving op een positieve en stimulerende manier aankaart. Ik was ook geboeid door de voordrachten van prof. Tavecchio op de website.

Ik verdiep me al geruime tijd in de problematiek van afwezige, afhakende en/of buitengesloten vaders, oudervervreemding, de rol van de moeders (en de samenleving als geheel) hierin en de gevolgen voor de kinderen.

In 2006 was ik beroepshalve op een conferentie in Brussel over ‘mannen en verandering’ en ik was erg onder de indruk van de bijdrage van de antropologe Pascale Jamoulle, die onderzoek heeft gedaan – weliswaar in achtergestelde buurten - en een bedroevend beeld ophing van de uitgerangeerde vaders en het gebrek aan goede rolmodellen voor de zonen met alle gevolgen vandien.

 

Ik maak u graag attent op de bijdrage van Pascale Jamoulle ‘Mannen, vaders en risicogedrag’ in een publicatie te vinden op http://igvm-iefh.belgium.be/nl/binaries/Mannen%20en%20gelijkheid_tcm336-39766.pdf

Het is een slechte vertaling en daardoor leest het niet gemakkelijk. Het hele congres was trouwens nogal teleurstellend, maar goed, er is toch al wat beweging.

Ik wil u ook attent maken (al kent u dit wellicht al wel) op het fonds Hugo Van Mierlo, waar middelen te halen zijn voor projecten in de Vlaamse Gemeenschap die oog hebben voor een goede vader-kindrelatie.

http://www.kbs-frb.be/fund.aspx?id=293572&langtype=2067

 

Bravo voor jullie initiatief en veel succes gewenst,

Annemie Balcaen

Leuven

 

***

Beste Mevrouw Annemie Balcaen,

 

Dank je wel en uiteraard zijn wij als Vaderinstituut blij met je reactie.

Zelf zal ik eens met de mensen om mij heen naar reacties polsen en overleg plegen, hoe wij op je mail, die overigens warm onthaald wordt uiteindelijk gaan reageren

Persoonlijk hoop ik dat het Vaderinstituut vzw. voldoende ruimte en ondersteuning zal krijgen om boodschappen zoals Em. prof. Louis Tavecchio ze verwoordt te kunnen uitdragen.

U zal het kunnen volgen op volgende link: http://www.vaderinstituut.be/oproep-voor-reactie-was-geen-schreeuw-de-woestijn

Vriendelijke groeten,

 

Jan Van Baelen

Coördinator Vaderinstituut

 

 

bijlagen:

link naar Papa pro: http://users.skynet.be/papapro/