U bent hier

Jaar cel voor niet meegeven van zoon aan ex

Jaar cel voor niet meegeven aan ex

Jaar cel voor niet meegeven van zoon aan ex  (De Standaard  8 november 2012)

"Omdat ze haar vijfjarig zoontje weigerde mee te geven aan haar ex-man, is een 28-jarige vrouw uit Diepenbeek door de Hasseltse rechter tot 12 maanden celstraf en een boete van 550 euro veroordeeld."

 

Een foto van bovenstaand bericht liep bij het Vaderinstituut vzw binnen.  Ons instituut is blij met dit spontaan binnengelopen bericht waarbij gelukkig ook de bron bij vermeld stond.  Een link naar de krant plaatsen wij er graag bij: http://www.standaard.be/

Dergelijk spontane signalering van artikelen over de problematiek van  familiezaken, waarin vaders, moeders, grootvaders en grootmoeders betrokken zijn in gerechtelijke dossiers aangaande de door rechters genomen beslissingen in verband met kinderen of kleinkinderen, scoort hoog.  

Of dergelijke artikelen nu louter informatief zijn, een trend bevestigen of juist wijzigen, een kritische noot zijn aangaande deze beslissingen, ze zijn alle welkom.  Ze zullen zeker ten goede komen aan de groei van het VaderInstituut.

Signaleren van zaken  die aandacht hebben voor de rol die vaders mogen hebben bij de opvoeding en in de relatie van hun kinderen, is nog beter. Zeker beslissingen die een halt toeroepen aan de bestaande discriminatie van vaders in deze zaken.  Hieruit kan geleerd worden hoe gelijkaardige zaken kunnen aangebracht worden bij de bevoegde diensten en rechtbanken.  Zo kan ons Instituut vaders die met de handen in het haar zitten, adequater informeren en steunen in gevallen waarin hun kinderen door moeders stelselmatig worden achtergehouden, wat na verloop van tijd kan leiden tot vadervervreemding.  

Over deze vervreemding groeit meer en meer een consensus dat de gevolgen voor de betrokken kinderen bijzonder nefast kunnen zijn voor hun ontwikkeling en hun verdere leven. Het VaderInstituut verwelkomt dus ook informatie die kan bijdragen tot deze consensus en uiteindelijk kan uitmonden in een aangepaste wetgeving en vooral in een niet-discriminerende uitvoering ervan, waarbij vaders en moeders kunnen genieten van dezelfde rechten en onderworpen zijn aan dezelfde plichten.  Dit alles in het belang van hun kinderen.

Aarzel niet, alle tips en info zijn welkom !!

info@vaderinstituut.be

 

Jan Van Baelen

coördinator Vaderinstituut